Tomtekompaniet

Om Aurdal og
Aurdalsåsen

Aurdalsåsen

Aurdalsåsen er kjent for sitt flotte turterreng med skiløyper helt til Beitostølen. Området har de senere årene blitt oppdaget som en naturperle som ligger i behagelig avstand fra østlandsområdet.

Den nye stamveien og flotte veier opp gjennom Valdres har også gjort sitt til at dette har blitt et attraktivt hytteområde. I de nyeste planene er det nå lagt til rette for over 500 nye hytter i området, og bygging av nye hytter og salg av tomter går unna i et forrykende tempo.

Området er preget av høyfjellsterreng og utsikten over den norske fjellheimen. Høyt oppe er det vidstrakt utsikt mot Hemsedalsfjellene og Jotunheimen.

Hyttene

Hyttene som har kommet de senere årene har alpinanlegget liggende rett utenfor hyttedøren. Skianlegget er et hyggelig og oversiktlig skianlegg, og passer for hele familien - selv den krevende alpinist.

Her finner du flere severingssteder, milevis med langrennsløyper, sykkelstier, fiskevann og kort avstand til Valdres Golf.

Følg E16 mot Fagernes, ta til høyre i Aurdal opp mot Danebu og Aurdal Fjellpark, her finner dere flere hytteområder.

Ski og alpint

Alpinkart

Alpint

Valdres Alpinsenter er et meget flott skianlegg som ligger midt Aurdalsåsen, et område som er i stadig vekst. Alpinområdet har 11 nedfarter og eget barneanlegg, i tillegg til gode «offpist»- muligheter, dekker et hvert behov. 4 trekk, herav 1 for nybegynnere. 720moh - 1050 moh. Lengste bakke 2200m.

Snowboardparken, som har høy anerkjennelse blant kjennere, bør lokke kresne kjørere hit.

Skisenteret har åpent hver dag fra kl 1000 til 1600, og er åpent for kveldkjøring hver torsdag fra kl. 1800 til kl. 2030.

Her finner du også skiskole, skiutleie og kafé.

Sikker og enkel adkomst fra østlandsområdet, kun 2 timer og 30 minutter fra Oslo. 

Skiløyper

Preparering av skiløypenettet i hytte- og turområde i Valdres blir ivaretatt av lokale løypelag.

Aurdal og Kruk løypelag er organisert som en forening, med hovedmedlemmer og støttemedlemmer. Løypelaget preparerer mellom 180 -190km skiløyper. Løypene har doble spor som legges med 2 moderne løypemaskiner. Tidlig i sesongen, eller ved spesielle snøforhold, blir løypene gjerne preparert med snøscooter og sporsetter.

Fotturer og fjellturer i Valdres

Fotturer og fjellturer i Valdres

Skiløyper

Milevis med godt merkede turstier, eget toppturprogram (Topp 30) og vardevandring er noen av mulighetene for fotturer i Jotunheimen og fjellene i Valdres.

Sykling i Valdres

Sykling i Valdres

Valdres er kanskje landets beste område for tur og fjellsykling. Milevis med gode veier og stier egner seg godt til sykling for hele familien.

Aurdal Fjellpark har utleie av sykler både til voksne og barn.

Valdres er kanskje landets beste område for tur- og fjellsykling. Milevis med gode veier og stier egner seg godt til sykling for hele familien.

Sykler kan du leie blant annet i Aurdal Fjellpark eller du kan ta med din egen.

Valdres er et eldorado for syklister. Ha Aurdal og Aurdalsåsen som et utgangspunkt og legg ut på kortere eller lenger turer rundt om i Valdres.

Detaljerte sykkelkart med merkede turer i hele regionen får du både i Aurdal Fjellpark og på Danebu Kongsgaard.

Det er laget en egen sykkelguide, som inneholder turforslag med ulik lengde og vanskelighetsgrad, samt et oversiktskart for sykling i hele Valdres.

Valdres Golf

Valdres Golf

Valdres Golf er en naturperle av en golfbane der den ligger naturskjønt til nede ved Aurdalsvannet i Vestringsbygda, 12 km fra Fagernes.

Vi er den eneste golfbanen i Valdres, og du må enten langt sørover eller over i nabodalførene for å finne andre baner. Anlegget består av en 9-hulls bane, en 6-hulls øvingsbane på 989m, driving range og øvingsområde med stor puttinggreen og sandbunker. I klubbhuset finner du kafé og proshop. Kaféen serverer hjemmelagde småretter både ute og inne. I proshopen tilbyr vi et godt utvalg i golfutstyr og tilbehør. Vi har også utleie av golfbil og utstyr.

Serveringssteder i Aurdal

Serveringssteder i Aurdal

Fjellparkstua - Aurdal Fjellpark Valdres

Fjellparkstua er Aurdal Fjellparks resepsjon, servicebygg og cafè. Dette er et populært møtested etter en lang dag i bakken eller løypene. Her møter duften av hjemmebakte kanelboller deg lenge før du går inn døren!

www.aurdal-fjellpark.no

Danebu kongsgård

Danebu Kongsgaard Sport & Resort

På Danebu Kongsgaard kan du nyte fantastiske matopplevelser i hyggelige omgivelser, både inne og ute. En perfekt ramme rundt et bryllup, konferanse eller en ski/ treningssamling.

www.danebu.no

Koja Afterski

Koja Afterski - Valdres Alpinsenter

Koja er plassert på toppstasjon, ved avstigning 1060 moh. Utsikten er upåklagelig, et panorama ut over Aurdal med Golsfjellet, Hemsedalsfjellene og Skogshorn i bakgrunn.

www.valdresalpin.com

Alpin-café

Alpin Cafe - Valdres Alpinsenter

Alpinkroen i alpinsenteret - alpincafe grill og pizzeria tilbyr en variert meny fra grillen.

www.valdresalpin.com